ScHoePenToeTer

By: khoirul amal

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]
Sunday, 27-Apr-2008 23:34 Email | Share | | Bookmark
Misteri Alam..

 
 
 
View all 5 photos...








Quote:
Salam..
Thanks bro n sis sebab sudi singgah kat FP yg tak seberapa nih.. maklum laa... main hentam kromo ja, tadak formal cikgu yg mengajar.. cuma kawan2 cam bro n sis sekeliling yg sudi beri tunjuk ajar..
hmm.. about entry kali ni, sorry so much sebab tak sempat nak cerita sikitpun latar belakang tempat nih. Sebenarnya, ari tu masa upload gambo2 ni tiba2 jadi sikit sibuk.. so, tak sempat la nak mencoret. Anyway, tanks untuk bro n sis yg dah singgah ke sini..
Entry kali ni aku 'tangkap' kat atas bukit kanada.. atau dalam bahasa org putihnya, Canada Hill.. . bukit ini agak unik bagi orang miri kerana dari sini mereka dapat menikmati keindahan miri diwaktu pagi dan petang.
Alhamdulillah, beberapa minggu lepas aku sempat meloloskan diri dipagi sabtu semata2 hendak menikmati keindahan pagi di bukit ini. Nyata, sinaran mentari pagi yg menghasilkan garis2 halus didalam kabus pagi amat menghairahkan mata aku pagi itu.
Sebenarnya bro n sis, keindahan pagi itu adalah jauh lebih indah dari yg aku upload ini kerana keindahan itu adalah milik-Nya yg menciptakan bumi yg indah ini..
Marilah kita berdoa semoga keindahan ini akan kekal untuk tatapan generasi mendatang..


"Sesungguhnya Dia lah Tuhan yg menciptakan langit yang kita junjun dan bumi yang kita pijak ini.. "




Monday, 21-Apr-2008 00:28 Email | Share | | Bookmark
Diperhentian Puduraya

 
 
Quote:
DI PERHENTIAN PUDURAYA

Diperhentian puduraya
Tempat mula bersua
Dalam bas berwarna biru
Menuju ke utara
Senyum terukir untukmu
Kau membalas tunduk malu
Sungguh ayu
Ku terpanah dari godaan cinta pertama

Kau membalas kasihku
Tapi kau harus pulang segera
Kerana masa telah lewat untuk kita

Oh..selamat tinggal
Jumpa lagi
Oh...esok hari
Diperhentian ini
Bila cinta sudah tersemai
Apa saja yang dibuat serba indah

Ooo..tak kusangka
Cinta berakhir
Esok ku menunggu
Dan menunggu
Khabar ku terima engkau di lamar
Dari pilihan kedua orang tuamu
Bas warna biru telah hilang cahayanya
Kerana cinta telah pudar dari mata

Selamat tinggal perhentian puduraya

LAGU/LIRIK: M.NASIR





Tuesday, 8-Apr-2008 11:07 Email | Share | | Bookmark
Kuala Perlis, 22 Mac 2008

 
 
 
View all 5 photos...
Tima kasih untuk incek Adam, Pn Ciwa, Incek Dr. Suhairi a.k.a. Jinga dan Incek Fairuzaki sebab sudi menumpangkan aku untuk menerjah Kuala Perlis,
Walau ketika sampai kat sana kami sedikit keciwa kerana cuaca tiba2 berubah gelap dan menimpakan hujan yg menguyupkan kami..
Alhamdulillah, hujan cuma seketika...










Wednesday, 2-Apr-2008 04:43 Email | Share | | Bookmark
Buah Tangan Dari Kedah..

 
 
 
View all 5 photos...
As-Salamua'laikum..

Entry kali ni dibawa dari kampung aku. Baru saja pulang ke kampung masa cuti Maulidurrasul..
"Allhummasollia'la Muhammad"...

So, tak banyak nak tulis. Just enjoy the view.. senang2 coret laa sepatah dua kata...







Friday, 28-Mar-2008 10:08 Email | Share | | Bookmark
a beautiful Miri . . .

 
 
 
View all 6 photos...
sekali lagi.. aku merayau mencari pantai2 yg memutih di miri. memang tak dapat aku nafikan, miri memang memiliki banyak pantai2 yg menarik. Tetapi, kebanyakan pantai di sini tak sesuai untuk bermandi-manda kerana air nya tak berapa bersih..
Apa pun, aku tetap suka, sebab di KL mana nak cari pantai. setakat pegi sunway lagoon mana best. Udah la tak natural.. pulak tuuu air yg nampak jernih tu sebenarnya bolh mengundang penyakit kulit ..








[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net