ScHoePenToeTer

By: khoirul amal

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]
Friday, 14-Mar-2008 11:39 Email | Share | | Bookmark
Bendang

 


Dibumi ini aku dilahirkan..
bau masam tanah selut sudah sebati dengan hidung ku yg selalu tersumbat ini. Tapi, bila dikejauhan.. bau itu, seakan mengamit aku pulang. Aku rindu berlari berkejaran dibatas2 bendang. Lari dikejar ayahku kerana bebal untuk pergi mengaji 'al-quran'.
Rinduku, pada bau sekam dan jerami padi.. bilamana sang petani membakar.. anak2 muda berpesta bila tanah bendang itu kering. mula mengasah bakat menjadi pemain bola sementara menunggu musim baru memulakan penanaman padi..
Disini, aku dimarahi ibu.. kerana balik kerumah dengan kaki yg hitam, kesan jerami yg terbakar. dikejar dengan penapu lidi ... miang jerami.. membuatkan malamku kegatalan.. terima kasih ibu.. kerana tolong sapukan ubat..


Tuesday, 11-Mar-2008 12:21 Email | Share | | Bookmark
Damai

 
 


alangkah indah kalau dapat mandi disini setiap 5 waktu..




Monday, 25-Feb-2008 12:22 Email | Share | | Bookmark
Mari Jiwang lagi..

 
 
say cheese... burger..
View all 5 photos...
dah lama aku tak lepak tepi pantai. Seingat-ingat aku last aku lepak awal bulan 12 dulu sebab sibuk sangat. Tapi sekarang projek dah slow down.. bolehlah kembali merayap.

Kali ni aku pg skodeng kat pantai tanjung Lobang. Lepak sambil "menembak"... Kesimpulanyanya.. terdapat berbagai ragam umat manusia dapat kuabadikan.. antaranya..

1. Kasihnya Ibu...





2.Ani Dan pakwenya..




3. Kak Limah dan Abg Leman







Monday, 18-Feb-2008 15:09 Email | Share | | Bookmark
Edisi Jiwang sensorang...

 

Pagi itu.. aku terasa kesepian.. tapi kenapa..?
kemana perginya semua manusia..?
adakan hanya aku seorang yg masih wujud di alam fana ini?



ohh.. tidak.. tidak.. tidakkk.......
aku tidak mahu menjadi seperti "Will Smith" di dalam filem i'm legend..
kemana kan kucampakkan benih zuriat ku ini...
oh.. tidak...
adakah manusia akan pupus....



Tiba-tiba...
aku terdengar...
sayup-sayup suara...
Bertakbir dah bertahmid memuji keAgungan-Mu wahai Tuhan...
Engkau yg Maha Besar..
Dan segala puji bagi Allah...
Allah Maha Besar dan Maha Agong
Segala puji bagi Allah....


ohh... masih ada rupanya manusia...
baru ku mengerti.....
mereka semua berkumpul di Masjid...
untuk Solat sunat Aidiladha...




Quote:
err.. sorry.. entry yg terlalu outdated.. .. terselak pict lama yg belum sempat di upload..





Thursday, 14-Feb-2008 12:14 Email | Share | | Bookmark
Indah Bumi Tuhan - Edisi KEDAH

 
 
 
View all 4 photos...


this entry, aku nak dedicate one of my best prend.. incik Adam. Thanks sebab bawak aku ghagaih (panjat) gunung keriang..

Walaupun gunung ini kalau diikut hukum ilmu geografi tidak boleh dipanggil 'gunung' kerana tahap ketinggian yg tidak memenuhi spesifikasi ketinggian gunung, namum kehadirannya seketul dikelilingi lautan bendang (sawah padi) telah menunjukkan betapa tingginya kuasa Yg Maha ESA..



[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net