ScHoePenToeTer

By: khoirul amal

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]
Thursday, 27-Dec-2007 13:15 Email | Share | | Bookmark
Salam Aidiladha

Bismillahirahmanurrahim..
next...
Salam Friendzzz..

hmm.. still busy lorr.. sorry, sibuk sangat lately sampai xsempat nak drop a word in your FP friens. Insyallah, next 2 week hope everything will back to normal...

nway, just nk share ngan u all d pict i took last hari raya korban. . tapi, this not mine.. cuma datang tolong saja..

Insyallah, kalau ada rezeki, next year nak amik satu 'tumpok'..



Quote:
Rasulullah s.a.w bersabda yang maksudnya:” Aku diperintahkan dengan menyembelih korban itu dan ia adalah sunat ke atas kamu” Riwayat at- Tirmidzi
Huraian
Qurban atau Udhiah bermaksud menyembelih haiwan yang tertentu jenisnya daripada ternakan yang dikategorikan sebagai al-an'am iaitu unta, lembu (termasuk kerbau), biri-biri dan kambing pada Hari Nahar atau Hari Raya Haji (10 Zulhijjah) dan pada hari-hari Tasyrik (11,12 dan 13 Zulhijjah) kerana bertaqarrub (mendekatkan diri) kepada Allah.
http://ii.islam.gov.my/hadith/hadith1.asp?keyID=259






Friday, 14-Dec-2007 14:14 Email | Share | | Bookmark
Alam

 
 
 
View all 4 photos...
Alhamdulillah, masih dikurniakan hayat ini.. moga aku tak leka dengan kesibukan dunia ini.

Dear friends..
sorry.. sibuk sangat lately. tak sempat nak menjengah ke FP kawan2.




Wednesday, 5-Dec-2007 13:19 Email | Share | | Bookmark
kembali kepada asal kejadian

 
 
"Dan Dialah yang menurunkan hujan dari langit, lalu ditumbuhkan dengan air itu segala macam tumbuh-tumbuhan, maka Kami keluarkan dari tumbuh-tumbuhan itu tanaman yang menghijau, Kami keluarkan dari tanaman yang menghijau itu butir yang banyak; dan dari mayang kurma mengurai tangkai-tangkai yang menjulai, dan kebun-kebun anggur, dan (kami keluarkan pula) zaitun dan delima yang serupa dan tidak serupa. Perhatikanlah buahnya diwaktu pohonnya berbuah, dan (perhatikan pulalah) kematangan. Sesungguhnya pada yang demikian itu ada tanda-tanda (kekuasaan-Nya) bagi orang-orang yang beriman" (Al-An'aam, 99)





Monday, 26-Nov-2007 12:01 Email | Share | | Bookmark
Aqua, Labuan

 
 
 
View all 6 photos...
Thanks to whoever yg singgah kat my FP.
Jangan malu, jangan segan.. drop je apa2 comment.. maybe ur comment dapat kita kongsi bersama.

Entry kali ini juga adalah hasil tangkapan dilabuan. kali ni kami (team yg tekandas x dapat turun laut) merayau ke Jabatan laut labuan, banyak ikan2 air masin yg dipamerkan disini..

Tapi yg paling best, masuk adalah PERCUMA..








Sunday, 18-Nov-2007 07:27 Email | Share | | Bookmark
Bird at Labuan Bird Park

Salam Bro n Sis..
Kali ni aku nak share pict yg aku ambil ketika mengunjungi Pulau Labuan baru2 ni (masa posa ari tuu) Sebenarnya, lawatan ini tak dirancang keerana tujuan sebenar kami kesana adalah untuk pergi ke Semarang Platform. Oleh kerana laut bergelora ketika itu, kami terpaksa melapak lebih kurang 4 hari di pulau Labuan menunggu cuaca baik sebelum pergi ke'laut'

Jadi, bagi mengisi masa yg amat boring itu secara tidak sengaja kami tersesat ke Sangkar burung labuan ini. (nasab baik aku terbawa Canon aku ).

Apa yg menarik di Taman burung ini adalah kerana Sangkar burung yg dibina adalah amat besar bagi menempatkan beberapa spesis burung didalam satu sangkar. Selain itu, pengunjung dapat melihat burung secara dekat dimana pengunjung dikehendaki masuk kedalam sangkar itu

Jadi, adalah amat rugi kalau pergi ke labuan tak pergi ke taman burung ini... (promote sikit..)


Quote:
Ini la burng enggang..



Quote:
ni lagi sekor..



Quote:
tengok.. beg aku pon nak disapunya. nasib baik bag ni berat. Kalo tak dah tentu dibawa terbang..



Quote:
Yang ini aku tak tau namanya..



Quote:
Yang ni kalo sapa tak tau kena tengok bulan dulu..


[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net