ScHoePenToeTer

By: khoirul amal

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 29-May-2009 12:56 Email | Share | | Bookmark
Warna Mentari Terbenam

 
Salam..
sekali lagi aku hanyut dalam warna jingga senja.


Sunday, 24-May-2009 00:22 Email | Share | | Bookmark
Kelab ANSARA Miri at Komplaks Kebajikan Hamidah

 
Salam..
Alhamdulillah, hari ahad yang lepas Kelab ANSARA (bekas pelajar MRSM) cawangan MIRI berpeluang untuk mengadakan kem bijak belajar di Kompleks Hamidah. Aktiviti bermula seawal jam 830 pagi. Di sebelah pagi, anak-anak ini diberi sedikit motivasi. kemudian disusuli dengan teknik belajar yg mana teknik peta minda (mind mapping) di serapkan kepada anak2 ini.
Apa yg menarik, anak2 ini betul2 berminat.

Fassi: Untuk2 apa kamu belajar?
Anak2 yatim: (dengan serentak) UNTUK DIRI SENDIRI...

hmm.. aku tertarik ngan jawapan mereka. kalau dulu(atau sekarang di luar sana) mungkin kita dengar macam-macam jawapan. Untuk ibu bapa mungkin, Abang kakaka, tak pun yg advance sikit, untuk awek atau pakwe dia. Tetapi, bila difikirkan, lagi tepat jawapan anak2 itu.. ye lah, kalau kita belajar untuk orang lain mungkin kita tak sesemangt itu.

satu lagi, untuk kita semua yang dikkurniakan ALLAH dengan kasih sayang dari Ibubapa mungkin kita lupa ada insan diluar sana yg tidak seindah perjalanan kita. Mungkin diluarsana ada anak yatim yang dahagakan kasih sayang.

Namun, Tuhan itu Maha Adil. Walau anak2 itu tidak dikurniakan dengan Kasih sayang dari ibu atau bapa atau kedua2nya sekali, mereka dikurnikan darjat yang tinggi disisi NYA. Dan bagi kita yang dikurnikan nikmat kasih sayang pun diberi peluang olehNYA untuk menumpang darjat anak yatim. Syaratnya, peliharailah mereka, sayangilah mereka, kasihanilah mereka.. Rahmat dari ALLAH itu INSYALLAH.

petikan dari salah seorang mastermind project ni:
"Kalau bukan kita, siapa lagi.. Kalau bukan hari ini, bila lagi..."

Quote:
Dari Abu Hurairah r.a katanya, Rasulullah s.a.w bersabda:”Orang-orang yang bertanggungjawab mengurus anak yatim, baik dari keluarga sendiri atau tidak, maka aku dan dia seperti dua ini di syurga kelak.” Dan baginda memberi isyarat dengan merapatkan jari telunjuk dan jari tengah (ertinya berdekatan).”




Moro photo here:
http://www.flickr.com/photos/7957703@N08/sets/72157618589330651/


Sunday, 17-May-2009 15:51 Email | Share | | Bookmark
dia bakal halal buatku

 



dia.. sudikah kau manjadi yang halal buat ku...
dia.. sudikah kau berdiri disisi ku...
dia.. sudikah kau manemani kesedihan ku..
aku.. dengan IzinNya mahu memilikimu..
aku.. akan sentiasa duduk disisimu..
aku.. takkan biarkan air matamu mengalir kesedihan..

Ya Rahim.. berkatilah hubungan kami.. Izinkanlah kami mengecap kebahagian di Dunia yang sementara ini bersama.. Bimbinglah kami kejalan abadi..

Quote:
Cradit to Along http://www.mohdalhafiz.com/index.html
and Din Daiyo http://khairuddinphotography.blogspot.com/


Thursday, 7-May-2009 15:05 Email | Share | | Bookmark
Aiman...

 
 

Comei bdak kecik niii...
Aiman besaq nanti nak jadi apa? mmamamaaaa
mama nama apa? mmamaamaaa
ayah? mammamaammaamaa
sekali dia belom pandai cakap laa.. hehhheee


Tuesday, 28-Apr-2009 18:42 Email | Share | | Bookmark
One Department get togather

 
 
Alhamdulillah, selepas baik punya kawteam ngan Manager Miri, dia bagi budget untuk department aku untuk buat gathering. Sejak opice miri buka, ni la kali pertama department aku duk lepak makan2. Seronot gak laa.. mula dah book jam 630.. sekali Lead aku suh cepat sikt. so, kul 0600 semua kena tepacak kat restoran tu.. owhh.. lupa plak nak bg tau, sebenarnya lokasi restoran tu kat Marina bay, Miri.. baru bukak tahun lepas. Decoration dalam dia menarik.. dinding kayu diukir, atap cover ngan daun nipah. Penah ujung tahun lepas sorang dari member department aku buat majlis perkahwinan d situ. tp malangnya aku tak dapat p (aku balik kedah la dat time). Bebalik pada cerita pada hari kejadian.. sekali lead aku sendiri yg datang lambat daa.. kul 630 lebey baru dia datang tp takpa la... dia kan bos.. takkan bos tunggu anak buah lak kan..
Apa pun, hari tu best gak laa.. sebab dapat makan free.. .. sambil tu sempat bagi hadiah untuk mr. Glann (dia ni la yg buat kenduri kawin kat situ ujung tahun lepas) yg pada hari tu bakal jadik bapak (actually dah jadi bapak pun last 2 week.. lupa lak nama anak dia ).
n satu lagi, thanks kawan2 department sebab dapat luang masa join d party.. kalau panjang umor, kita buat lagi blan 6 nanti..





[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net