ScHoePenToeTer

By: khoirul amal

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 25-May-2007 14:56 Email | Share | Bookmark
Cara nak tampal gambo..

1
2
Pict On tag
since my previouse entry ada kawan tanya macamana nak lekat gambo besar in the entry page, here is the tips n atau langkah2 keselamatan nya..

1st - upload pict tu dulu.. kat mana pon tak kisah, asal upload dalam internet. contoh website yg boleh kita pakai adalah fotopages, flicker, photoblog, photobucket etc.

2nd - buka gambo tu bg besaq. cthnya, kalo kat FP kita click kat gambo tu.. pastu dia buka dlm window lain kan. macam gambo kat bawah nii..



3rd - Click kanan kat gambo tuu.. pastu, kluar kotak kan. pilih properties...

4th - pastu keluar kotak macam gambo kat atas kan... copy link tuu.. cam yg di highlight tuu..

5th - go to edit page, paste link tuu.. macam pict kat bawah nii..



6th - Highlight link tuu.. pastu clik icon 'Img' ..

akhir skali, jgn lupa click kat save/update.

selamat mencuba ....




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net